یکشنبه های علوی
جلسه هفتگی شرح خطبه های نهج البلاغه توسط حجت الاسلام و المسلمین الماسی یکشنبه 1401/12/14 بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر، در مسجد بقیه الله اعظم دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین الماسی در این جلسه، ضمن خیر مقدم به مهمانان بینالمللی مراقبتهای تسکینی و حمایتی در سالمندانبه شرح و تبیین ادامه بخش دوم خطبه 161 نهج البلاغه در ارتباط با نکوهش مشغولیت بیش از حد به دنیا پرداخت.
فَغُضُّوا عَنْکُمْ عِبَادَ اللَّهِ غُمُومَهَا وَ أَشْغَالَهَا، لِمَا قَدْ أَیْقَنْتُمْ بِهِ مِنْ فِرَاقِهَا وَ تَصَرُّفِ حَالاتِهَا، فَاحْذَرُوهَا حَذَرَ الشَّفِیقِ النَّاصِحِ وَ الْمُجِدِّ الْکَادِحِ
پس اى بندگان خدا، چشم بپوشید از اندوهها و گرفتاریهاى آن، زیرا به مفارقت از او و دگرگونى حالاتش یقین کرده اید. و از آن حذر کنید، آنسان، که آن مهربان خیرخواه و آن کوشنده رنج بنده حذر مى کند.
حجت الاسلام الماسی اظهار داشت: حضرت علی (ع) فرموده اند ای بندگان خدا دنیا چیزی نیست که قابل دل بستن باشد بلکه غم دنیا را نباید بخوریم و مشغولیت بیش از حد دنیا نباید داشت. ایشان ادامه دادند انسان بهر حال از لحاظ ظاهری به دنیا عادت می کند و طبعاً اگر چیزی از دنیا را از دست بدهد نسبت به آن غصه می خورد و می خواهد آن را به دست آورد پس برای به دست آوردن آن حرص می خورد و تلاش می کند. اگر چیزی روزی انسان باشد برای او باقی خواهد ماند و اگر چیزی روزی انسان باشد و الان نداشته باشد خداوند متعال به هر طریقی که شده به دست ما می رساند و برعکس. لذا حضرت امیرالمومنین می فرماید حرص و غصه دنیا را نخورید.
دکتر الماسی خاطر نشان کرد مسأله دیگر این است که در طول زندگی، انسان باید بخشی از عمر را برای کار و تلاش صرف کند چون همه یقین داریم که از این دنیا می رویم و باید برای آخرت و برای جمع کردن توشه آخرت تلاش کنیم.
ایشان ادامه دادند که حضرت امام علی (ع) در ادامه این خطبه می فرمایند که انسان باید مانند یک دوست دلسوز و غمخوار باید با خودش صحبت کند و خودش را از دنیا و دلبستگی بیش از حد به آن بترساند و اینگونه عدم دلبستگی از دنیا را برای خودش درست کند.