امروز : 01 خرداد 1404
  • 1404/02/16 - 13:46
  • 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZRNV

حدیثی گرانبها از حضرت علی ع

حجت الاسلام ابن علی امروز 16اردیبهشت به مناسبت سالروز بزرگداشت شیخ صدوق بعد از نماز جماعت ظهر وعصر سخنانی را ایراد نمودند.

ایشان به بیان حدیثی از کتاب خصال شیخ صدوق باب 9پرداختند.

ثَلاثُ کَلَماتٍ مِنْ مَوْلانا عَلِیٍّ عَلَیْهِ السَّلام فِی الْمُناجاةِ:

سه جمله از مولایمان علی (درود بر او) در باب مناجات:

إِلهِی کفی بِی عِزّاً أَنْ أَکونَ لَک عَبْداً، وَکفی بِی فَخْراً أَنْ تَکونَ لِی رَبّاً، أَنْتَ کما أُحِبُّ فَاجْعَلْنِی کما تُحِبُّ.

معبودم مرا این عزّت بس است که بنده تو باشم و برایم این افتخار کافی است که تو پروردگار من باشی، تو آنچنانی که دوست دارم، مرا هم چنان کن که دوست داری.

مسئول دفتر نهاد رهبری در تشریح این حدیث گرانبها گفتند : شیخ صدوق هنگام نقل این حدیث می فرماید اگر تمام اقیانوسهای معرفت وعلم وادب رو سیر کنی ودر تمام آنها دُرومرواریدی پیدا کنی که ارزش آن از تمام دُرها بیشتر باشد من از میان تمام احادیث مولا امیر المومنین این حدیث رابه مثابه همان دُر گرانبها میدانم.

إِلهِی کفی بِی عِزّاً أَنْ أَکونَ لَک عَبْداً ایشان در توضیح این جمله ادامه دادند: هر انسانی در زندگی  به واسطه چیزی محبوب وعزیز میشود ،کسی به واسطه مال ،کسی به واسطه مقام ومنصب وپست ودرجه علمی ولی امام اول ما شیعیان حضرت علی علیه السلام می فرماید عزت علی وآن چیز که علی از آن به عنوان مایه سربلندی خود به آن افتخار می کند  عبد خدابودن است .

وَکفی بِی فَخْراً أَنْ تَکونَ لِی رَبّاً   برای علی این افتخار کافی است که خدا پروردگار اوباشد .

أَنْتَ کما أُحِبُّ فَاجْعَلْنِی کما تُحِبُّ. تو آنچنانی که دوست دارم، مرا هم چنان کن که دوست داری.

 این جمله به این معناست که علی ع می خواهد فقط برای خدا جلوه کند و فقط خدا خریدار او باشد، وقتی خدا خریدار انسان شد انسان را گران می خرد. و بهای واقعی انسان را فقط خدا که خالق اوست می داند.

ادامه حدیث به بیان حکمت می پردازد که حکمت اول :

(قِیمَةُ کُلِّ امْرِئ مَا یُحْسِنُهُ). «قیمت و ارزش هر کس به اندازه کارى است که مى تواند آن را به خوبى انجام دهد»;

امام(علیه السلام) ارزش هر انسانى را در این عبارت حکیمانه کوتاه به روشنى بیان کرده است :

حسب و نسب، مقام و مال و پست هاى اجتماعى و رسمى هیچ کدام دلیل بر ارزش انسان نیست. ارزش واقعى انسان را کارهاى مهمى تشکیل مى دهد که از عهده آن بر مى آید. جراحى بسیار ماهر، معلمى شایسته، شاعرى توانا، نویسنده اى قوى و فقیهى ماهر که مى تواند مردم را به احکام الهى آشنا سازد ارزش آنها به قدر همان کارى است که به خوبى از عهده آن بر مى آیند. نه تنها در نزد مردم چنین است، در نزد خداوند هم کسانى قیمت و ارزش دارند که اعمال شایسته تر و مجاهدت هاى بیشتر و اصلاحات بهترى انجام مى دهند.

حجت الاسلام ابن علی در خاتمه عرایض خود گفتند :البته هر کاری باید هم از حسن فعلی برخوردار باشد وهم از حسن فاعلی ،یعنی فرد در عین اینکه کار خود رابه نحو احسن انجام میدهد از لحاظ دینی واعتقادی نیز جایگاه درستی داشته باشد.

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 142207
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید