• 1402/02/24 - 13:09
  • /ZvrC

رؤسای دانشگاه‌ها سکان‌داران عرصه تعلیم و تربیت هستند

حجت‌الاسلام و المسلمین رستمی، رؤسای دانشگاه‌ها را مهم‌ترین سکان‌داران این عرصه عنوان کرد و گفت: تصور اینکه با همان دست‌فرمان و همان روشی که تا به حال، آموزش عالی و دانشگاه اداره می‌شد، بتوان در مقابل این هجمۀ ناجوانمردانۀ دشمنان ایستادگی کرد، تصور دقیقی نیست.

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور، رؤسای دانشگاه‌ها را سکان‌داران عرصه تعلیم و تربیت دانست که نقش مهمی در تربیت آینده‌سازان کشور دارند.

وی تصریح کرد: یکی از جنایات جنگی، نسل‌کشی است و آدم‌کشی‌هایی که منجر به از بین رفتن یک نسل می‌شود امروز حتی در برخی از کشورهای به ظاهر پیشرفته نیز انجام می‌شود، اما برخی از نسل‌کشی‌ها «فرهنگی» است یعنی یک نسل را از هویت و گذشته خود منقطع می‌کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین رستمی ادامه داد:‌ در این نوع انقطاع، به جای حذف فیزیکی افراد، متناسب با طراحی و تربیت جنایتکاران، اشغالگران و حاکمان نسل جدیدی جایگزین می‌شوند. این قضیه بارها در طول تاریخ غرب مشاهده شده است. رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه نسل‌کشی فرهنگی در دوره‌های جدید با روش‌های جدیدی انجام می‌شود، گفت: مشکلی که بسیاری از جوانان ما با آن مواجه هستند همین مسئله است؛ یعنی تلاش برای انقطاع نسلی تام، به گونه‌ای که در نسل جدید هیچ نشانه‌ای از آثار و نمادهای هویتی نسل قبلی دیده نشود. این اتفاقی است که دارد برای ما هم طراحی می شود.

وی با تأکید بر اینکه ما در میان یک جنگ و یک معارضۀ تام با این هدف قرار داریم، افزود: دشمن برای نسل جوان ما به دنبال ایجاد سبک زندگی جدید، ارزش‌های جدید و آرمان‌های جدید است تا جوانان ما نگاهی به گذشته و افتخارات خود نداشته و بدون نشاط و امید به آینده در حال زندگی کردن باشند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تأکید کرد: گروهی در مقابل ما هستند که هیچ ابایی از هیچ جنایتی ندارند و اگر در جاهایی کوتاه می‌آیند و کرنش می‌کنند به دلیل این است که اقتدار و توانمندی از ما دیده‌اند. این‌ها همان کسانی هستند که بمب شیمیایی به صدام دادند و داروهای پروانه‌ای را برای بیماران ما تحریم کردند. یعنی با جنایتکار انی بدون ذره‌ای تنازل مواجه هستیم که نسل ما و جوانان و خانواده‌ها و تمام داشته‌های ما را هدف قرار داده‌اند. حالا ما قرار است با چه عزم و نیرویی با این‌ها مواجهه کنیم؟ ما باید برای این میدان، برنامه‌ریزی و طراحی جدید داشته باشیم و با همان روال قبلی در مدیریت دانشگاه‌ها، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

حجت‌الاسلام و المسلمین رستمی با تصریح اینکه اگر آیین‌نامه استخدامی دانشگاه به دنبال هیچ مهارتی برای برطرف کردن نقص‌ها نباشد، ناکارآمد است، گفت: اگر اسناد، تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌هایمان این اتصال و به‌هم‌ پیوستگی را داشته باشد به گونه‌ای که هر کدام، بخشی از این نظام حکمرانی آموزش عالی را پر کند، آن‌وقت می‌توانیم بگوییم که به هدف خواهیم رسید.

وی رؤسای دانشگاه‌ها را مجری این مسئله دانست و افزود: خداوند فرصتی برای نگاهبانی و سنگربانی در یک عرصه بسیار مهم در اختیار ما قرار داده است. لذا باید قدر آن را بدانیم و طبق فرمایش رهبری در اقدامات خود، تعارف و ملاحظه نداشته باشیم، آن‌هم در مسائلی که ملاحظه جایز نیست.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با تأکید بر اینکه اخلاص، شرط توکل به خدا و استعانت از اوست که نتیجه آن هم برکتی ماندگار خواهد بود، گفت:‌ یکی از نمونه این برکات را در بازدید های اخیر شاهد بودم. اخیرا از بخشی از دستاوردهای نظام و انقلاب، دانشگاه‌ها و دانشمندان خود در عرصه‌های دفاعی و صنعتی بازدید داشتیم که همه این‌ها افتخارات ماندگار دانشمندان ما هستند.

حجت‌الاسلام رستمی در ادامه با اشاره به سند دانشگاه اسلامی گفت: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی دیگر، جزو تلاشگران تحقق و تدوین این سند هستند که در آن، به مسائل نگاه جامعی شده است و ، فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و مدیریتی مؤثری را سامان خواهد داد.

وی با یادآوری اینکه نظام‌های فرهنگی، پژوهشی و مدیریتی در این سند دیده شده است، افزود: دانشگاه اسلامی مجموعه‌ای از اجرای اسناد به‌هم پیوسته و بر روی هم تأثیرگذار است. لذا باید در اسناد تدوین‌شده، این ملاحظه وجود داشته باشد و بر اساس آن اتفاق بیفتد و ان‌شاءالله نتیجۀ آن هم رضایت امام زمان(عج) و رهبر انقلاب باشد.