• 1401/11/17 - 11:31
  • /Z9qC

امید و آرامش از دیدگاه امام سجاد علیهم السلام

نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی با موضوع امید و آرامش از دیدگاه امام سجاد علیهم السلام، یکشنبه 1401/11/16 ساعت 13:30 در محل سالن دکتر قریب با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا اعوانی (معاونت صحیفه‌پژوهی کانون خورشید، مبلغ و مروج نمونه صحیفه سجادیه)، دکتر ساکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مسئولین دانشگاه و جمعی از استاتید و نخبگان دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین اعوانی کتاب صحیفه سجادیه را یکی از مواهب اهل بیت نسبت به ما شیعان دانست و افزود از مهمترین آثار انس با این کتاب ارزشمند این است که انسان با این کتاب به هدف از خلقت خودش آگاهی پیدا می کند و در مسیر بندگی قرار می گیرد. وی افزود در ادعیه کتاب صحیفه سجادیه به آن نکاتی اشاره می شود که خدا از ما خواسته آنها را انجام دهیم و امام سجاد علیه السلام ضمن بیان این نکات توانایی و توفیق انجام آنها را از خداوند درخواست می کند.

ایشان با اشاره به این که این کتاب، کتاب دعا است و اصل دعا امید و آرامش است ادامه داد که در مضامین این کتاب از جمله دعای پانزدهم صحیفه سجادیه که در باب بیماری است سرتاسر دعا امید و آرامش است و در واقع امام سجاد علیه السلام می خواهد ما انسان ها امیدوارانه معارف دین را طلب کنیم.

حجت الاسلام اعوانی در ادامه اظهار داشت: امام سجاد علیه السلام در دعای هفتم صحیفه سجادیه همه اتفاقات رایج در جریان زندگی انسان را ناشی از قدرت خداوند و به اراده او و تحت مالکیت خدا دانست؛ که این گونه اندیشیدن باعث آرامش و امید انسان می شود. و خدایی که مالک انسان ها است و نسبت به بندگانش از مادر مهربان تر است چگونه ممکن است در حق بنده اش نامهربانی کند. و اگر گاهی برای بندگان مشکلاتی پیش می آید، ناشی از حکمت خدا است. با این دیدگاه تحمل و صبر نسبت به مشکلات بسیار آسان و قابل تحمل خواهد بود.

ایشان در ادامه تبیین دعای پانزدهم صحیفه بیان داشت، در وقت سلامتی خدا را باید شاکر بود تا وقت بیماری فکر نکند این بیماری ناشی از گناه باشد. یعنی در واقع امام سجاد علیه السلام اشاره به خالق داشته که باید به خاطر نعمت سلامتی شاکرش یود و در وقت بیماری نیز باید شاکرش بود که همه این مطالب نشان از این دارد که باید همه چیز را از جانب خدا دانست.

حجت الاسلام اعوانی با اشاره به دعای سی و پنجم صحیفه اظهار داشت: امام امام سجاد علیه السلام از خداوند می خواهد که اطمینانی به من ببخش که هر چه تو حکم میکنی را بهترین گزینه از جانب تو ببینم.

حجت الاسلام اعوانی افزود در دعای شانزدهم سه عامل که بین بندگان و خداوند حجاب ایجاد می کند عبارت است از

• من را به چیزی امر کردی نه تنها انجام ندادم بلکه ترک کردم

•  من را از کاری نهی کردی ولی انجام دادم.

• نعمتی به من عطا نمودی ولی شکر آن را به جا نیاوردم

و ما انسانها صلاحیت بخشیده شدن هیچ کدام از این گناهان را نداشتیم حتی اگر هر کاری میکردیم، و این که بیماری یا مشکلی خاص برای انسان پیش می آید قطعاً بهترین گزینه برای من از جانب تو ای خدای مهربان تر از مادر بوده است و امام سجاد علیهم السلام در دعاهایش می خواهد به ما یاد دهد که به این اطمینان برسیم که این وضعیت بهترین گزینه برای ما بندگان است و در بیان امام سجاد علیه السلام جز امید و آرامش را نمی توان یافت. پس برای رسیدن بنده به خدا باید این سه حجاب از بین برود.

در ادامه جلسه شرکت کنندگان به بیان سوالات و نکات مدنظرشان پرداختند و جلسه به صورت پرسش و پاسخ ادامه یافت.