امروز : 01 خرداد 1404
  • 1404/02/30 - 11:58
  • 14
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZEbV

جلسه چهل و سوم از سلسله جلسات درس های نهج البلاغه.

جلسه ی چهل و سوم از سلسله جلسات درس های نهج البلاغه به تدریس حجت الاسلام والمسلمین حسینی نماینده ی ولی فقیه و امام جمعه محترم شهرستان کاشان ، دوشنبه مورخ 29 اردیبهشت ماه 1404 در مسجد بقیه الله دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی امام جمعه و نماینده ی ولی فقیه در شهرستان کاشان در ابتدا ضمن مرور نکات جلسه قبل به بیان ادامه ی تفسیر خطبه اول از نهج البلاغه شریف پرداختند.ایشان بیان داشت : نکاتی که امروز به آن پرداخته میشود در کلام امیرالمومنین در رابطه با اوضاع بعثت و شرایط اهل زمین در آن زمان است : (( وَ أَهْلُ الْأَرْضِ یَوْمَئِذٍ مِلَلٌ مُتَفَرِّقَةٌ وَ أَهْوَاءٌ مُنْتَشِرَةٌ وَ طَرَائِقُ مُتَشَتِّتَةٌ بَیْنَ مُشَبِّهٍ لِلَّهِ بِخَلْقِهِ أَوْ مُلْحِدٍ فِی اسْمِهِ أَوْ مُشِیرٍ إِلَى غَیْرِهِ فَهَدَاهُمْ بِهِ مِنَ الضَّلَالَةِ وَ أَنْقَذَهُمْ بِمَکَانِهِ مِنَ الْجَهَالَةِ ( در روزگارى که مردم روى زمین داراى مذاهب پراکنده، خواسته هاى گوناگون، و روش هاى متفاوت بودند: عدّه اى خدا را به پدیده ها تشبیه کرده و گروهى نام هاى ارزشمند خدا را انکار و به بت ها نسبت مى دادند، و برخی به غیر خدا اشاره مى کردند.پس خداى سبحان، مردم را به وسیله محمد صلّى اللّه علیه و آله و سلّم از گمراهى نجات داد و هدایت کرد، و از جهالت رهایى بخشید.)))

امام جمعه شهرستان در ادامه و درتکمیل موضوع بیان شده به خطبه دوم نهج البلاغه شریف اشاره کردند و افزودند :حضرت علی (ع) در این خطبه نیز به بیان دیگری شرایط مردم در زمان بعثت پیامبر را بیان داشته اند که عبارت است از:

  • وَ النَّاسُ فِی فِتَنٍ انْجَذَمَ فِیهَا حَبْلُ الدِّینِ  وَ تَزَعْزَعَتْ سَوَارِی الْیَقِینِ : خدا پیامبر اسلام را زمانى فرستاد که مردم در فتنه ها گرفتار شده، رشته هاى دین پاره شده و ستون هاى ایمان و یقین ناپایدار بود.
  • عُصِیَ الرَّحْمَنُ وَ نُصِرَ الشَّیْطَانُ : خداى رحمان معصیت مى شد و شیطان یارى مى گردید
  • خُذِلَ الْإِیمَانُ : ایمان بدون یاور مانده
  • قَامَ لِوَاؤُهُ نشانه هاى شیطان، آشکار و پرچم او بر افراشته گردید

با توجه به این مطالب به نمونه هایی از کلام برزگان در وصف عظمت پیامبر (ص) می پردازیم :

  1. آقای مغنیه در جلد چهار شرح نهج البلاغه اش از فیلسوفی به نام برناد شو آورده است : حضرت محمد (ص) می تواند رهبری و زعامت دنیای جدید را بر عهده بگیرد. اگر مثل ایشان زعامت دنیای جدید را بر عهده بگیرد ، می تواند تمام مشکلات بشریت را حل کند و عالم را به سعادت برساند.
  2. آقای تولستوی (فیلسوف اخلاق روسی) بیان داشته : شخص شخیص پیامبر اسلام شایسته و سزاوار همه گونه احترام و تکریم است، وی پس از آن تعریفی از دین دارد که : پیامبر شریعتی آورده به نام اسلام که شریعت اسلام یک ویژگی دارد که توافق بین عقل و حکمت است و این شریعت با این ویژگی در آینده عالم گیر می شود .
  3. آقای کارل ماکس (فیلسوف آلمانی) : حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) مردی بود از میان عده ای بت پرست "کسانی که چوب و سنگ را می پرستیدند" با اراده آهنین برخاست و آنان را به توحید و خداپرستی دعوت کرد و کاری کرد که در دل آن ها روح جاودانگی رسوخ کند. سزاوار است که من از دل و جان اعتراف کنم که او پیامبر است.
  4. آقای ولتر (فیلسوف فرانسوی) :  بی گمان محمد (ص) مردی بسیار بزرگ ، قانونگذاری خردمند، حاکم و قاضی دادگر و پیامبری پرهیز کار بود.
  5. آقای هگل : اسلامیت یک طرح بسیار جدید و غیر مخدوش و بسیار عالی از توحید است.

در پایان جلسه حجت الاسلام حسینی به بیان مثال هایی  از افرادی که دین اسلام را با عمق جان پذیرفتند و ثمره ی این پذیرش را در زندگی دنیوی و اخروی آنها میتوان مشاهده کرد پرداختند که از آن جمله افراد می توان به : زندگی مردمی و سرشار از تواضع شهید آیت الله رئیسی ، خانواده داری آیت الله میرزا محمدرضا زنجانی (مجتهد مسلم زمان خود) و  آیت الله میرزا محمدتقی شیرازی (صاحب فتوای جهاد در عراق) اشاره کرد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 142595

تصاویر

مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید