• 1402/01/14 - 13:40
  • /ZQqC

فلسفه روزه داری ماه مبارک رمضان در قرآن

حجت الاسلام و المسلمین شاه فضل دوشنبه 1402/2/14 بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر در مسجد بقیه الله دانشگاه علوم پزشکی ضمن تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات به بیان نکاتی از روزه داری و فلسفه آن پرداخت.

حجت الاسلام شاه فضل با اشاره به آیه 183 سوره بقره (یا أیّها الّذین آمنوا کتب علیْکم الصّیام کما کتب على الّذین منْ قبْلکمْ لعلّکمْ تتّقون ای اهل ایمان، بر شما هم روزه واجب گردید چنانکه امم گذشته را فرض شده بود، و این دستور برای آن است که پاک و پرهیزکار شوید) (که معروفترین آیه درباره روزه در قرآن است)، هدف اصلی از روزه داری را رسیدن روزه داران به تقوای الهی بیان نمود و افزود روزه یک هدف نیست بلکه امری است برای رسیدن به هدف بالاتری که همان تقوای الهی است.

حجت الاسلام شاه فضل خاطر نشان کرد اگر فردی روزه گرفت و بعد از ماه رمضان اخلاق و رفتار و کردارش با قبل از ماه رمضان تغییری نداشت، آن فرد از گوهر ماه رمضان استفاده نبرده است و به تقوا دست نیافته است.

حجت الاسلام شاه فضل بیان نمود؛ انسان با روزه گرفتن هر سال باید تلاش کند از فضایل ماه رمضان بهره ببرد تقوای خود را بالا ببرد.

ایشان ذکر و یاد خدا را از دیگر اموری دانست که در ماه رمضان باید به آن توجه نمود و یکی از فلسفه های ماه رمضان را بی حالی دانست و اینکه انسان حوصله انجام هیچ کاری را ندارد و این باعث می شود بیشتر به سمت تفکر گرایش پیدا کند؛ بنابراین بهتر است انسان در این ماه ذکری را انتخاب کند مثلاً بخشی از یک دعا را و آن را با توجه مطالعه کند یا اینکه یک ذکر خاص را انتخاب کند و آن را مداوم و با توجه بخواند. حجت الاسلام شاه فضل حالت اول را به انسانی تشبیه نمود که می خواهد در زمینی درختی بکارد و آن زمین را شخم می زند و آماده درختکاری می کند و حالت دوم را به انسانی تشبیه نمود که می خواهد چاه آبی بکند و این اقدامات را مانند کندن تدریجی گودال برای رسیدن به آب و حفر چاه دانست.