امروز : 28 مهر 1403
  • 1402/10/06 - 14:50
  • 50
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZYQQ

پرواز نخبگان

هم اندیشی اساتید ونخبگان دانشگاهی باموضوع مهاجرت نخبگان و باحضور دکتر نیمارضایی در سالن قریب برگزار گردید.

هم اندیشی استادان  و نخبگان دانشگاهی باموضوع مهاجرت نخبگان و باحضور دکتر  نیمارضایی(سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی کشور وموسس شبکه جهانی یوسرن )مورخ 1402/10/5در سالن قریب برگزار گردید.                   

مراسم باتلاوت  آیاتی ازکلام الله مجید آغاز گردید.

دکتر رضایی بیان داشتند  : اگر در جامعه به همدیگر احترام نگذاریم وبرای جایگاه اشخاص  ارزشی قائل نباشیم مابقی مشکلات در جامعه برجسته می شود وکاستی های اجتماع بیشتر خود رانشان می دهد. وقتی نخبگان در جامعه ودانشگاه احترام نبینند امیدشان برای پیشرفت وخدمت کمرنگ می شود.

ایشان اظهار داشت که نباید جامعه را بادید صفر ویک نگریست ،در کشور ما وهمچنین و در همه جای دنیا اقشار مختلف مردم ازنظر تفکر و عقیده خاکستری هستند و همچنین هیچ از نظر رفاهی جای دنیا را نمی توان به صورت مدینه فاضله یافت.

سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی کشور در ادامه گفت در مسئله مهاجرت باید روی گروهی کار کرد که هنوز تصمیم قطعی برای ماندن یا رفتن نگرفته اند .

دکتر رضایی همچنین افزود:دو مولفه در افراد در حال تحصیل جامعه باید مورد بررسی قرار گیرد ،مولفه انگیزه و مولفه توانمندی.

افرادی که توانمندی و انگیزه دارند باید مراقبت شوند وبه آنها بهاداده شود واز زدن برچسب کاسب و ... به آنها پرهیز گردد ومشوقشان باشیم تا انگیزه از دست ندهند . ایشان اضافه کرد:دیدمان نسبت به علم وثروت عوض شود وازنگاه صفر ویک خارج شویم وهردو رادر کنار هم برای تقویت نیرو قبول داشته باشیم.

افرادی که انگیزه دارن ولی توانمندیشان در حد عالی نیست باید زمینه رابرای توانمندسازی آنها فراهم کنیم.توانمندی یعنی اینکه یک نخبه علاوه بررشته تحصیلی خود باید در زمینه ای دیگر نظیر توانایی سخنرانی نیز مهارت کافی داشته باشد تا در مواقع لازم تریبون در اختیار انسانهای با توان علمی پایین نباشد.

موسس شبکه جهانی یوسرن ادامه داد:افرادی که توانمند هستند ولی انگیزه خود را ازدست داده اند برگزاری جشنواره ها و بها دادن به توانمندی آنان راهی برای افزایش انگیزه در آنان است.

گروهی هم که نه توانمندی دارند ونه انگیزه جایی برای حمایت برای آنها نیست.

دکتر رضایی همچنین اضافه کرد: در همه جای دنیا نقاط فرصت و تهدید و قوت وضعف وجود دارد . باید نسل جوان را به این موضوع آگاه کنیم .

ادامه جلسه به پرسش وپاسخ اساتید گذشت .

از نقطه نظرات مطرح شده در پرسش وپاسخ ها:

1-قشر فرهیخته باید توان صحبت کردن وتبادل نظر با همدیگر را افزایش دهند.

2-باید حرف دانشجو ونخبه شنیده شود وعلت مهاجرت او ریشه یابی گردد تا به طورمسئولین به طور موثر در صددرفع آن برآیند وبه جای اینکه هزینه مهاجرت بالابرده شود باید انگیزه رفتن ها ریشه یابی وکاسته شود.

3-باید دانشجو را ازگرفتن تصمیم هیجانی برحذر داشت وبه اوآگاهی داده داد که در کشور های غربی به عنوان شهروند درجه یک نخواهد بود.

4- استاد دانشگاه بایدفاصله اش بانسل جوان راکم کند و دانشجو باید از جانب استاد توصیه به ماندن شود نه اجبار به ماندن واگر دانشجویی قصد مهاجرت دارد حق انتخاب آگاهانه را با در نظر گرفتن معایب ومحاسن آن داشته باشد وبا دیدی باز راه خود را انتخاب کند ووظیفه استادروشن سازی تمام ابعاد قضیه است.

5-باید برای دانشمندانی که در خارج از کشور هستند وقصد بازگشت دارند موانع برگشتشان به حداقل برسد و از بازگشتشان حمایت واستقبال شود.

6-در ادامه جلسه برخی از حضار هم به تبیین مشکلات عاطفی ودوری از خانواده به مهاجرت اشاره کردند و به موضوع وطن دوستی نیز اشاره گردید وخاطر نشان کردند که مفهوم وطن را هیچ چیز در وجود انسان پر نمی کند.

در خاتمه جلسه حجت الاسلام ابن علی به بیان سخنان خود پرداخت . ایشان گفت جلسه که برگزار گردید هم اندیشی بود و خروجی آن چیزی است که فردا اتفاق خواهد افتاد . ایشان جلسات هم اندیشی را به مثابه تمرین تیمی برای گل زدن دانست که مسابقه واقعی در میدان عمل اتفاق میفتد .

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 125000
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید