امروز : 28 مهر 1403
  • 1401/11/16 - 10:14
  • 98
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z7qC

توصیه امام خامنه‌ای به معتکفین سال ۱۴۰۱ / فضیلت و نحوه خواندن نماز جعفر طیار

رهبر معظم انقلاب در پی مکاتبه رئیس ستاد مرکزی اعتکاف، پیامی را برای معتکفین امسال صادر کردند.



در آستانه نیمه ماه رجب و برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در مساجد سراسر کشور، رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با ارسال نامه‌ای از رهبر معظم انقلاب درخواست کرده است که توصیه‌ای به معتکفین داشته باشند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در پاسخ به این نامه خطاب به کسانی که امسال در مراسم معنوی اعتکاف شرکت می‌کنند، توصیه‌ای مرقوم داشتند که خط حزب الله آن را منتشر کرد. متن نامه از این قرار است:



بسم الله الرحمن الرحیم در ایام اعتکاف اقلاً یک بار نماز جعفر طیار بخوانند، اما اگر در هر سه روز اعتکاف این عمل را انجام دهند، بهتر است.



نماز جعفر طیّار



نماز جعفر طیّار یا نماز تسبیح یا نماز حبْوه از نمازهای مستحب است که به صورت دو نماز دو رکعتی خوانده می‌شود. در این نماز 300 بار ذکر تسبیحات اربعه (سبْحان اللّه و الْحمْد للّه و لا إله إلا اللّه و اللّه أکبر) تکرار می‌شود. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله این نماز را پس از بازگشت جعفر بن ابی‌طالب از حبشه و به‌جهت قدردانی از زحماتش به‌عنوان هدیه به او تعلیم داد.



در ابتدای نماز، نیت نماز جعفر طیار کرده و در رکعت اول بعد از حمد سوره «اذا زلزلت»، در رکعت دوم پس از حمد سوره عادیات، در رکعت سوم پس از حمد سوره نصر و در رکعت چهارم پس از حمد «قل هو الله احد» خوانده می‏‌شود. در هر یک از رکعت‌‏ها بعد از حمد و سوره، 15 مرتبه ذکر تسبیحات اربعه «سبْحان اللّه و الْحمْد للّه و لا إله إلا اللّه و اللّه أکبر‌» و در رکوع هر رکعت همین ذکر 10 مرتبه و پس از سر برداشتن از رکوع 10 مرتبه و در سجده هر رکعت 10 مرتبه و هنگام برداشتن سر از سجده‏‌ها نیز 10 مرتبه این ذکر گفته می‏‌شود که در هر رکعت 75 بار و در مجموع 300 بار تکرار می‌شود.



مستحب است در سجده دوم رکعت دوم، بعد از تسبیحات بگوید: سبْحان منْ لبس الْعزّ والْوقار ، سبْحان منْ تعطّف بالْمجْد وتکرّم به ، سبْحان منْ لاینْبغى التّسْبیح إلّا له ، سبْحان منْ أحْصىٰ کلّ شىْءٍ علْمه ، سبْحان ذى الْمنّ والنّعم ، سبْحان ذى الْقدْرة والْکرم اللّٰهمّ إنّى أسْألک بمعاقد الْعزّ منْ عرْشک ، ومنْتهى الرّحْمة منْ کتابک ، واسْمک الْأعْظم وکلماتک التّامّة الّتى تمّتْ صدْقاً وعدْلاً ، صلّ علىٰ محمّدٍ وأهْل بیْته ، وافْعلْ بى کذا وکذا.



سپس به جای این عبارت (وافْعلْ بى کذا وکذا.) حاجت‌هایش را بگوید.



علامه مجلسی در کتاب زاد المعاد از مفضل بن عمر از امام صادق علیه‌السلام دعایی را روایت کرده است که بعد از نماز جعفر در حال سجده برای برآورده شدن حاجات خوانده می‌شود.



ای مفضل هرگاه تو را حاجتی ضروری بوده باشد، نماز جعفر را به‌جای آور، بعد این دعا را بخوان و حوائج خود را از خدا طلب کن که برآورده می‌شود ان‌شاء الله تعالی.



پس از نماز دست‌ها را بلند کرده و خدا را اینگونه بخواند: «یا ربّ یا ربّ یا ربّ...» تا نفس قطع شود، سپس «یا ربّاه یا ربّاه یا ربّاه...» تا نفس قطع شود، سپس «ربّ ربّ ربّ...» تا نفس قطع شود، سپس «یا اللّه یا اللّه یا اللّه...» تا نفس قطع شود، سپس «یا حیّ یا حیّ یا حیّ...» تا نفس قطع شود، سپس «یا رحیم یا رحیم یا رحیم...» تا نفس قطع شود، سپس «یا رحمان یا رحمان یا رحمان...» هفت مرتبه، «یا ارحم الرّاحمین» هفت مرتبه. سپس بگوید: اللّهمّ إنّی أفْتتح الْقوْل بحمْدک، و أنْطق بالثّناء علیک، و أمجّدک و لا غایة لمدْحک، و أثْنی علیک و منْ یبْلغ غایة ثنائک و أمد مجْدک، و أنّی لخلیقتک کنْه معْرفة مجْدک، و‌ای زمنٍ لمْ تکنْ ممْدوحاً بفضْلک، موْصوفاً بمجْدک عوّاداً علی الْمذْنبین بحلْمک، تخلّف سکان أرْضک عنْ طاعتک فکنْت علیهمْ عطوفاً بجودک، جواداً بفضْلک عوّاداً بکرمک، یا لا إله إلّا أنْت الْمنّان ذو الْجلال و الْإکرام.



در فضیلت نماز جعفر طیار گفته شده است برای برآورده شدن حاجات و آمرزش گناهان این نماز خوانده شود و تا گرفتن حاجت بر آن مداومت داشته باشند. خواندن این نماز در شب نیمه شعبان نیز در روایتی از امام رضا (ع) توصیه شده است.







 



 



  • گروه خبری :
  • کد خبر : 110872
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم