امروز : 28 مهر 1403
  • 1401/11/02 - 14:45
  • 126
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZGpC

ترجمه و شرح خطبه 163 نهج البلاغه؛ بخش سوم: شگفتى آفرینش انسان

جلسه هفتگی شرح نهج ­البلاغه توسط حجت الاسلام و المسلمین الماسی یکشنبه 1401/11/2 بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر، در مسجد بقیه الله اعظم دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.



جلسه هفتگی شرح نهج ­البلاغه توسط حجت الاسلام و المسلمین الماسی یکشنبه 1401/11/2 بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر، در مسجد بقیه الله اعظم دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.



حجت الاسلام و المسلمین الماسی با توجه به نزدیک بودن به ایام ماه رجب، این ایام را جز ایام و بهار معنوی برای انسان خواند و توجه و مراقبت ویژه در این ماه برای ورود به ایام ماه مبارک رمضان را لازم و ضروری دانست و در ادامه فرازی دیگر از خطبه 163 نهج ­البلاغه را تبیین و شرح نمودند.



أیّها الْمخْلوق السّویّ و الْمنْشأ الْمرْعیّ فی ظلمات الْأرْحام و مضاعفات الْأسْتار، بدئْت منْ سلالةٍ منْ طینٍ و وضعْت فی قرارٍ مکینٍ إلی قدرٍ معْلومٍ و أجلٍ مقْسومٍ، تمور فی بطْن أمّک جنیناً، لا تحیر دعاءً و لا تسْمع نداءً، ثمّ أخْرجْت منْ مقرّک إلی دارٍ لمْ تشْهدْها و لمْ تعْرفْ سبل منافعها. فمنْ هداک لاجْترار الْغذاء منْ ثدْی أمّک و عرّفک عنْد الْحاجة مواضع طلبک و إرادتک؟ هیْهات، إنّ منْ یعْجز عنْ صفات ذی الْهیْئة و الْأدواتT فهو عنْ صفات خالقه أعْجز و منْ تناوله بحدود الْمخْلوقین أبْعد.



اى انسان آفریده شده در حد اعتدال. اى آنکه در تاریکیهاى رحمها و در پرده هاى تو بر تو نگهداریت کرده اند. آفرینشت از گل خالص آغاز شد و در قرارگاهى مطمئن جایت دادند. تا زمانى معلوم و تا مدتى که بهره توست. در شکم مادر خود مى جنبیدى و به دعوت کس پاسخ نمى گفتى و آواز کسى شنیدن نتوانستى. سپس، تو را از قرارگاهت بیرون راندند. به سرایى آمدى که هرگز آن را ندیده بودى و راه رسیدن به منافع آن را نمى شناختى.



پس چه کسى تو را به کشیدن غذا از پستان مادر راه نمود و به تو آموخت که نیازها و خواستهایت را از کجا طلب کنى؟ هیهات آنکه، در شناخت صفات کسى که اندام و اعضا دارد، ناتوان است، از شناخت صفات آفریدگارش ناتوانتر است. و هر چه او را به صفات مخلوقاتش محدود کند، از شناخت او دورتر گردیده است.



دکتر الماسی اظهار داشت در این بخش از خطبه، امیرالمومنین علیه السلام انسان را خطاب قرار داده است، ایشان ادامه داد با توجه به مطالب این خطبه مشخص است که امام علی (ع) معجزات و علم غیب داشته اند که به امور مربوط به تشکیل جنین، حرکت آن در شکم مادر، تولد آن به این ظرافت و زیبایی اشاره کرده اند.



حجت الاسلام الماسی خاطر نشان نمود که در این خطبه امام علی (ع) به انسان گوشزد می کند که خداوند متعال در همه حال و همه جا مراعات انسانها را می کند و هوای آنها را دارد. ایشان افزود نتیجه گیری که می توان از این فراز از خطبه داشت این است که انسانی که حتی به ریزترین امور خود آگاهی ندارد و حتی نمی تواند خودش را معرفی کند چطور می تواند خالق خود را معرفی کند و قطعا نخواهد توانست.



  • گروه خبری :
  • کد خبر : 110848
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم