امروز : 15 اردیبهشت 1404
  • 1404/02/10 - 14:53
  • 12
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZYKV

جلسه چهل و دوم از سلسله جلسات درس های نهج البلاغه.

جلسه ی چهل و دوم از سلسله جلسات درس های نهج البلاغه به تدریس حجت الاسلام والمسلمین حسینی نماینده ی ولی فقیه و امام جمعه محترم شهرستان کاشان ، دوشنبه مورخ 8 اردیبهشت ماه 1403 در مسجد بقیه الله دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی امام جمعه و نماینده ی ولی فقیه در شهرستان کاشان ضمن عرض تسلیت به مردم عزیز کشورمان بابت حادثه تلخ بندر شهید رجایی و مرور نکات جلسه قبل به بیان نکات مربوط به سلسله انبیاء پرداختند.

در نهج‌البلاغه شریف آمده است:

إِلَى أَنْ بَعَثَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللَّهِ لِإِنْجَازِ عِدَتِهِ وَ إِتْمَامِ نُبُوَّتِهِ

و خداوند سبحان، محمد رسول اللّه (صلى اللّه علیه و آله) را فرستاد تا وعده خود برآورد و دور نبوّت به پایان برد.

1.آیت‌الله اراکی در کتاب سنت‌های قرآن کریم در مبحث سنت انتظار میفرمایند: در طول تاریخ سه انتظار داریم:

الف) نصب خلیفه الله ( انی جاعل فی الارض خلیفه )

ب) آمدن حضرت پیامبر اکرم (ص) (هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ)

همه عالم منتظر آمدن پیامبر خاتم (ص) بودند.

پ)وعده آمدن منجی در آخرالزمان

 

2.علامه مجلسی در یکی از کتاب‌هایشان که بحث تاریخ حضرت پیامبر اکرم(ص) را بیان میکنند، میفرمایند: یهود برای انجام نشدن انتظار دوم فعالیتهای زیر را انجام دادند:

الف) قتل عبدالله. یهود برنامه ریزی کرد و عبدالله را شناسایی کرد تا او را به قتل برساند اما فردی به اسم وهب در نجات یافتن عبدالله کمک کرد. وهب دختری به نام آمنه داشت که آمنه پس از این ماجرا همسر عبدالله شد.

 

ب) قراردادن طعمه بر سر راه عبدالله تا نطفه نورانی حضرت پیامبر اکرم (ص) به زنی بدکاره منتقل شود و سپس به این بهانه نطفه را از بین ببرند. که عبدالله این پیشنهاد را نپذیرفت و این نقشه نافرجام ماند.

 

پ) پس از بارداری حضرت آمنه (ع)، میخواستند شکم ایشان را توسط مشاطه قریش(آرایشگر قریش) پاره کنند و جنین مبارک حضرت پیامبر اکرم (ص) را از بین ببرند که خداوند متعال مانع شدند.

 

ت) بعد از تولد هم قصد داشتند که حضرت پیامبر اکرم (ص) را در کودکی از بین ببرند که خداوند متعال موجب شدند حلیمه سعدیه، حضرت پیامبر اکرم (ص) را از مکه مکرمه دور کند.

 

3. حضرت امام هادی (ع) فرمودند: بعد از سفر تجاری حضرت پیامبر اکرم (ص) به شام، ایشان هر روز برای عبادت به غار حرا میرفتند. و به شگقتیهای عالم وجود نظر میکردند و علاوه بر آن  بندگی خدا را انجام میدادند.

 

4. حضرت پیامبر اکرم (ص) در سن 40 سالگی وحی بر ایشان نازل شد و این افتخار برای مراکز علمی ما است که وحی با اقرا باسم ربک آغاز میشود.

 

5. امام خمینی در حکمت بعثت میفرماید: این بعثت برای این بوده که قرآن نازل شود و بر مردم تلاوت شود و در کنار تفسیر مقدمه‌ای شود برای تزکیه انسانها

 

6. استاد مطهری درباره چگونگی وحی میفرمایند: بهترین تبیین برای فلاسفه اسلامی است که میگویند انسان از روح و جسم تشکیل شده است که روح توانایی ارتباط با ماورای عالم دنیا را دارد که تجربه ضعیف تر آن در خواب است برای مثال خواب هایی که مادران شهدا در رابطه با فرزندانشان میبینند.

 

اگر این روح با تزکیه و خودسازی به عالی ترین حد خود برسد می تواند صعود کند و با عالم ماوراء ماده ارتباط برقرار کند .

مصفاترین روح متعلق به حضرت پیامبر اکرم (ص) میباشد.

حضرت امام علی (ع) میفرماید: موقعی که میخوابید با وضو بخوابید، روح شما به ملاقات خداوند و اولیای دین میرود ولو خود انسان نفهمد. لذا گفته شده است اگر نیاز به غسل جنابت پیدا کردید با آن حال نخوابید زیرا روح که به علم ماورا میرود خجالت میکشد

 

7.تاثیر مصلحان تک بعدی است یعنی یا در زمان طولانی اثرگذار مانده یا در گستره مقدار افراد زیاد بوده یا در عمق زیاد بوده اما تاثیر انبیا (ع) در هر سه بعد بوده است : حضرت پیامبر اکرم (ص) در 14 قرن و دو میلیارد نفر با عمق روحی فراوان تاثیر گذار بوده اند. اعتقادی که هر مسلمانی به  حضرت پیامبر اکرم (ص) دارد نشان از عمق روحی این مسئله است.

 

8. محاسن کلام چهارده معصوم (ع) را به دیگران برسانید

اگر میخواهید ظهور حضرت امام مهدی (عج) نزدیک شود و دینداری زیاد شود باید این کار صورت گیرد.

ائمه (ع) فرمودند: لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا

در بسیاری از کنفرانس های بین المللی یک کلام از چهارده معصوم (ع) به عنوان بهترین جمله شناخته شده است.

 

 
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 142043

تصاویر

مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید