امروز : 27 مهر 1403
  • 1403/01/26 - 13:39
  • 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZbKR

تفسیر خطبه 159 نهج البلاغه شریف

حجت الاسلام علی الماسی یکشنبه مورخ 26 فروردین ماه سال جاری پس از نماز ظهر و عصر به تفسیر خطبه 159 نهج البلاغه پرداختند .

حجت الاسلام علی الماسی یکشنبه مورخ 26 فروردین ماه سال جاری پس از نماز ظهر و عصر به تفسیر خطبه 159 نهج البلاغه پرداختند .

ایشان ابتدا فرارسیدن سال جدید و همچنین عید سعید فطر را تبریک گفتند وسپس پیروزی غرور افرین وعزتمندانه ایران با حملات سپاه پاسداران به مواضع نظامی رژیم صهیونیستی تبریک گفتند.واظهار داشتند که ان شالله خداوند این سیلی محکم را مایه عزت مسلمین قرار دهد.  

حجت الاسلام الماسی در ادامه به تفسیر خطبه نهج البلاغه پرداختند .

و لقدْ أحْسنْت جوارکمْ و أحطْت بجهْدی منْ ورائکمْ و أعْتقْتکمْ منْ ربق الذّلّ و حلق الضّیْم، شکْراً منّی للْبرّ الْقلیل، و إطْراقاً عمّا أدْرکه الْبصر و شهده الْبدن من الْمنْکر الْکثیر.

امیرالمومنین (ع) در این خطبه به نکته ظریفى اشاره مى کنند و مى فرمایند: در برابر خوش رفتارى هاى کم و بدرفتارى هاى بسیار شما، من تا آن جا که میسر بود، درباره شما نیکى کردم؛ از ظلم و ذلت رهایى تان بخشیدم و در برابر دشمنان درونى و برونى از شما پاسدارى نمودم.

ایشان  در تفسیر سخنان فوق اظهار داشتند:امام علی(علیه السلام) در این سخن کوتاه به گوشه اى از خدماتش به مسلمین و کسانى که تحت حکومت او مى زیستند اشاره مى کنند و آن را در چهار جمله بیان مى دارند و مى فرمایند: «به یقین، وظیفه حسن جوار را درمورد شما به کار بستم» (و لقدْ أحْسنْت جوارکمْ).
منظور از حسن جوار این است که انسان، در برابر معاشران و دوستان همزیستى مسالمت آمیز و توأم با ادب و احترام و خوش رفتارى و تحمل ناملایمات داشته باشد; به گونه اى که از حضور او در جمعشان احساس آرامش و خوشوقتى کنند.
بررسى تاریخ زندگانى امیرالمومنین(علیه السلام) به خصوص در دوران حکومت، نشان مى دهد که ایشان در همه جا با مهر و محبّت با مردم رفتار مى کردند; حتى خانه هاى یتیمان و بیوه زنان را شبانه سرکشى مى نموند و با دست خود، آن ها را تغذیه مى کرند; یتیمان را نوازش مى دادند; بیوه زنان را تسلیت مى گفتند; با رنجوران همدردى مى کردند; با مخالفان مدارا مى نمودند و با دوستان، نهایت محبّت را مبذول مى داشتند.

حجت الاسلام الماسی  در ادامه افزودند: اسلام هم دین رحمت است و هم دین غضب وتلخی . خداوند در قران می فرماید که مامسلمانان را امت وسط قرار دادیم بدین معنی که اسلام دو جنبه دارد در مواقع لازم باید عطوفت ودر برخی مواقع باید تلخی وتندی بروز داد. واز طرفی اصل اول در اسلام بر مهربانی وعطوفت است :

" یامن سبقت رحمته غضبه "

ایشان در ادامه افزود :آیت الله مطهری در کتاب جاذبه ودافعه حضرت علی ع به دوجنبه مهم ومتفاوت در شخصیت حضرت اشاره میکند و می فرماید که حضرت علی ع هم جاذبه دارد وهم دافعه . در جاهایی که مانعی بر سر راه اجرای حدود الهی قرار گیرد باید گوشت تلخ بود و قاطعانه برخورد کرد .

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 129002
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید