امروز : 28 مهر 1403
  • 1401/08/10 - 14:05
  • 54
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZnoC

شرح حدیث معراج

جلسه هفتگی شرح حدیث معراج توسط حجت الاسلام و المسلمین ابن علی سه شنبه 1401/8/10 در مسجد بقیه الله اعظم دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.



جلسه هفتگی شرح حدیث معراج توسط حجت الاسلام و المسلمین ابن علی سه شنبه 1401/8/10 در مسجد بقیه الله اعظم دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.ایشان در این جلسه به شرح فرازی دیگر از این حدیث شریف پرداختند:



یا أحْمد! و عزّتی و جلالی، ما منْ عبْدٍ ضمن لى بأرْبع خصالٍ إلّا أدْخلْته الجنّة: یطْوی لسانه فلا یفْتحه إلّا بما یعینه [ظ: یعْنیه]، و یحْفظ قلْبه من الوسْواس، و یحْفظ علْمی و نظری إلیْه، و یکون قرّة عیْنه الجوع.



ترجمه: یا احمد! به عزّت و جلالم سوگند، هیچ بنده اى نیست که چهار صفت را براى من تضمین کرده باشد، مگر این که او را به بهشت برم: زبانش را بر بیهوده گویى بسته و جز بر سخن مفید نگشاید، دلش را از وسوسه و واردات شیطانى نگه دارد، به توجه و آگاهى من بر خودش، توجه دائمى داشته باشد و گرسنگى، نور چشمش باشد.



آقای ابن علی در شرح این جملات بیان داشتند چهار خصلت باعث می شود بهشت بر انسان از طرف خداوند تضمین شود؛



اول: زبانش را به کام نگه دارد و در مواردی که به وی مربوط نمی شود سکوت کند و به احترام داناتر از خود در مجلس سکوت کند.



دوم: قلبش را از وسواس حفظ کند و اجازه وسوسه شدن به قلبش ندهد. در تفسیر این بند از حدیث ایشان اظهار نمودند که وقتی قلب انسان تحت اختیار وسوسه شیطان قرار گرفته باشد به سختی و حتی گاهی محال است که اصلاح شود.



سوم: اگاهی از این موضوع که خداوند همیشه ناظر بر تمامی اعمال انسان از کوچک و بزرگ آنها است. ایشان در این مورد افزودند که هر حسنه ای که انسان انجام می دهد خداوند ارزش بسیار بالایی به آن خواهد داد.



چهارم: گرسنگی نور چشم او باشد. ایشان در تفسیر این بند به دعای امیرالمومنین علیه السلام اشاره نمودند که همیشه دعایشان مرگ در حال گرسنگی بوده است.



  • گروه خبری :
  • کد خبر : 110773
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم