امروز : 28 مهر 1403
  • 1401/08/11 - 12:30
  • 11
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZpoC

دورهمی دانشجویی باموضوع "مهارتهای ارتباطی موثر در محیط دانشگاه"

جلسه دورهمی دانشجویی با موضوع "مهارت های ارتباط مؤثر در محیط دانشگاه" سه شنبه 1404/8/10 ساعت 20 در محل آمفی تئاتر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با حضور خانم دکتر گلستانه برگزار شد.




جلسه دورهمی دانشجویی با موضوع "مهارت های ارتباط مؤثر در محیط دانشگاه" سه شنبه 1404/8/10 ساعت 20 در محل آمفی تئاتر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با حضور خانم دکتر گلستانه برگزار شد.



خانم دکتر گلستانه روان شناس بالینی و روان درمانگر در این جلسه به بحث و تبادل گفتگو در مورد مهارت­های ارتباط مؤثر در محیط دانشگاه پرداختنتد.



ایشان با توجه به اهمیت مسأله ارتباط و گفتگو در محیط دانشگاهی اظهار داشتند، در تمامی روابط ارتباط مسأله ای دو طرفه است و برای ارتباط صحیح نیاز به داشتن مهارت هایی هست که برای همه مخصوصاً قشر دانشجو بسیار ضروری است.



ایشان افزودند اولین موردی که باید در یک ارتباط در نظر داشت هدفمندی در آن است، این که هدف از ارتباط چیست؟ لذا باید بدون هیچ گونه جهت گیری، قضاوت باشد و صرف نظر از سلایق و اختلافات طبقاتی، اجتماعی و سیاسی با هدف مشخص با هم ارتباط برقرار کرد. قرار نیست چیزی به کسی یاد داد، ما معمولاً قبل از همه شروع به سوگیری در ذهنمان میکنیم و ذهن خوانی میکنیم. در تمام روابط یک نفر مقصر نیست بلکه هر دو نفر هم مقصر نیستند عدم مهارت در برقراری ارتباط با هم عامل اصلی این مشکلات است.



خانم دکتر گلستانه بیان داشتند مورد دیگری که ارتباط را مخدوش می کند کلی نگری است. در هیچ رابطه ای حالت کلی خوب یا بد وجود ندارد. بلکه اختلاف سلیقه و عقیده هست. ایجاد ارتباط یک نیاز به زمان دارد و آنی نیست. باید هر فردی باید خودش را تحلیل کند و از ذهن خوانی و قضاوت نادرست پرهیز نماید و برای ایجاد صحیح مهارت برقراری ارتباط مؤثر کتاب "تئوری انتخاب" از ویلیام گلانسه، "رهایی از ذهن" مک کی و "انسان در جستجوی معنا یا معنا درمانی" را معرفی نمودند.



ایشان افزودند نیاز است هر فردی باید برای زندگیش شاخص داشته باشد و سه ترس را را از خودش دور سازد؛ ترس از قضاوت، ترس از ناراحت شدن و ترس از طرد شدن. هر فردی باید بدون این ترس ها رفتار درست را انجام بدهد. رفتار درست یعنی رفتاری که به خود فرد و دیگران آسیبی وارد نسازد همچنین رفتاری منطقی در عین حفظ احترام به طرف مقابلمان می باشد.



خانم دکتر گلستانه بخشی زیادی از رفتارهای کنونی را حاصل تربیت خانوادگی و دوران کودکی و خانوادگی دانستند و اظهار داشتند در خانواده به ما یاد نداده اند روبروی کسی قرار نگیریم بلکه کنار افراد باشیم. در نتیجه در جامعه که نمادی از خانواده های ما می باشد رفتارهای پرخاشگرانه، مشاجرات، اغتشاشات و رقابت های نادرست نمود پیدا می کند. علاوه بر این بخشی از رفتارهای ما هم به این بر می گردد که تعدادی از افراد تاب آوری بسیار پایین و در مواردی فقدان تاب آوری دارند. و در این مورد لازم است صبورانه و با آرامش رفتار کنیم.



ایشان در پایان برای برقراری ارتباط مفید و مؤثر افراد با همدیگر پیشنهاد دادند که هر شخصی باید با خودش صادق باشد، موانع ارتباط صحیح و تله های ارتباطی را بشناسد و همه را به چشم انسان بنگرد و به معنای واقعی کلمه جهادی عمل کند؛ یعنی صرف نظر از هر دین، سلیقه، نژاد به هم احترام گذاشته و از سطحی نگی، کلی نگری و قضاوت نادرست در ارتباطمان پرهیز شود.



 





 



 




  • گروه خبری :
  • کد خبر : 110775
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم