امروز : 28 مهر 1403
  • 1402/03/06 - 13:18
  • 73
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZNrC

وصیّت امام علیه السّلام در لحظه های شهادت در ماه رمضان سال ۴۰ هجری

حجت الاسلام والمسلمین ابن علی شنبه 1402/03/06/ بعد از اقامه نماز جمات ظهر و عصر در مسجد بقیه الله دانشگاه علوم پزشکی به شرح فرازی از وصیت نامه حضرت علی علیه السلام در لحظه های شهادت پرداختند.



حجت الاسلام والمسلمین ابن علی شنبه 1402/03/06/ بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر در مسجد بقیه الله دانشگاه علوم پزشکی به شرح فرازی از وصیت نامه حضرت علی علیه السلام در لحظه های شهادت پرداختند.



و من وصیه له ( علیه السلام ) للحسن و الحسین ( علیهما السلام ) لما ضربه ابن ملجم لعنه اللهأوصیکما بتقْوی اللّه و ألّا تبْغیا الدّنْیا و إنْ بغتْکما و لا تأْسفا علی شیْ‏ءٍ منْها زوی عنْکما و قولا بالْحقّ و اعْملا للْأجْر و کونا للظّالم خصْماً و للْمظْلوم عوْناً أوصیکما و جمیع ولدی و أهْلی و منْ بلغه کتابی بتقْوی اللّه و نظْم أمْرکمْ و صلاح ذات بیْنکمْ فإنّی سمعْت جدّکما (صلی الله علیه وآله) یقول صلاح ذات الْبیْن أفْضل منْ عامّه الصّلاه و الصّیام اللّه



 شما را به ترس از خدا سفارش می کنم، به دنیا پرستی روی نیاورید، گر چه به سراغ شما آید، و بر آنچه از دنیا از دست می دهید اندوهناک مباشید، حق را بگویید، و برای پاداش الهی عمل کنید و دشمن ستمگر و یاور ستمدیده باشید.



شما را، و تمام فرزندان و خاندانم را، و کسانی را که این وصیّت به آنها می رسد، به ترس از خدا، و نظم در امور زندگی، و ایجاد صلح و آشتی در میانتان سفارش می کنم، زیرا من از جدّ شما پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم شنیدم که می فرمود: «اصلاح دادن بین مردم از نماز و روزه یک سال برتر است».



حجت الاسلام ابن علی رسم توصیه و وصیت نوشتن را رسم بسیار خوبی دانستند و افزودند که در زمان های قدیم این رسم رایج بود. ایشان افزودند نصیحت یعنی نظر خالصانه و قول خالص یعنی این نصیحت را خالصانه به افراد می گفتند و این خیلی اثرگذار بود.



حجت الاسلام ابن علی خاطر نشان کردkn جا دارد که اساتید با توجه به شناختی که از شاگردانشان دارند و ویژگی های خاص دانشجو برای آنها توصیه یا وصیتی بنویسند که قطعا این توصیه چون از زبان استاد است و یا توجه به شناختی است که استاد دارد اثر بیشتری دارد.



ایشان در ادامه به تفسیر وصیت حضرت علی علیه السلام پرداختند و با اظهار داشتند یکی از مهمترین توصیه هایی که آقا امیرالمومنین در این وصیت به آن توجه ویژه داشته است "ذات البین" است.



حجت الاسلام ابن علی بیان داشتkn اصلاح ذات بین یعنی آشتی بین افراد تا جایی اهمیت دارد که آقا امیرالموممنین علیه السلام بعد از تقوا به خدا و نظم در امور به آن توصیه نموده است و آن را برتر از روزه و نماز یکسال دانسته است.



ایشان با توجه به اهمیت این موضوع افزودند مقام معظم رهبری در بیاناتشان فرموده اند "اگر وحدت و همدلی در جامعه مسلمین از بین برود دیگه جامعه‌ای نمی‌ماند".



حجت الاسلام ابن علی افزودند از امام باقرعلیه السلام سوال شده است که جایگاه محبت در دین چیست؟ ایشان فرموده امد مگر دین چیزی غیر از محبت هست.



  • گروه خبری :
  • کد خبر : 110968
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم